Informatie over Los Angeles

Sinds de bekendmaking van het IOC dat de Olympische Spelen 2028 in Los Angeles zullen plaatsvinden, is deze wereldse stad al bezig met de voorbereidingen. Het Olympische sportevenement is een prachtige aanvulling voor deze metropool. Maar L.A. verhoogt op haar beurt ook de Olympische Spelen tot een spektakel. Op deze pagina lees je meer over deze prachtige stad die in 2028 geheel in het teken zal staan van het Olympische sportevenement. Alle informatie over de geschiedenis, de top bezienswaardigheden, reizen en het verkeer en vervoer.

Los Angeles, Californië

Los Angeles, de op één na grootste stad van de Verenigde staten. L.A. is een geweldige stad om een bezoekje aan te wagen. Niet voor niks dat deze metropool gaststad is voor de Olympische Spelen in 2028. Los Angeles, ook wel de ‘City of Angels’ genoemd, ligt in de Amerikaanse staat Californië.

los angeles skyline bij nacht OS 2028
Foto door Alonso Reyes via Unsplash

De Californische staat bezit de twee grootste stedelijke gebieden van Amerika, De San Francisco regio en ‘the Greater Los Angeles Area. Mede dankzij deze twee grootse gebieden kent Californië het grootste aantal inwoners van de Verenigde Staten. Met de Olympische Spelen van 2028 in het vooruitzicht, blijft deze regio mooi in bloei.

Top bezienswaardigheden Los Angeles

Los Angeles ken veel grote namen. Deze stad heeft – dankzij de woonachtige celebraties – ook veel plekken die te maken hebben met de entertainmentwereld. Los Angeles is echt de plek om te zien en gezien te worden. De stad kent roem en rijkdom en is ongekend populair in de (TV) branche. L.A. is heeft ook een smeltkroes aan studio’s en andere bezienswaardigheden die te maken hebben met amusement.

Hollywood

Los Angeles is een stad met veel en grootse bezienswaardigheden. Een van de meest beroemde daarvan is de wijk Hollywood. Deze top bezienswaardigheid wordt al jaar en dag bezocht door toeristen van over de hele wereld. Hollywood kent op zichzelf al een grote reeks aan ‘must visit’ plekken. Een bezoekje aan de Walk of Fame mag zeker niet ontbreken bij een stedentripje Los Angeles. De Walk of Fame kent een rij met maar liefst meer dan 2500 sterren die grote namen uit de wereld van entertainment eren. Naast een stoep vol sterren heeft Hollywood de Hollywood Boulevard. Deze toeristische trekpleister is bekend door alle voet- en handafdrukken van beroemdheden, vereeuwigd in het cement van de wijk.

Los Angeles Hollywood OS 2028
Foto door Jake Blucker via Unsplash

Hollywood Sign

Een van de meest karakteristieke beelden die Los Angeles kent zijn de grote witte letters die het woord HOLLYWOOD vormen. Deze gigantische letters werden in 1923 geplaatst als reclamebord voor de te koop staande grond. Toen nog Hollywoodland, wilde zo de aandacht vragen voor het landgoed. In de loop der jaren zijn de laatste letters komen te vervallen in verband met onderhoud. Hollywood bleef over en veranderde van een in eerste instantie bedoeld reclamebord, in een grote toeristenattractie.

De letters prijken over het hele landschap en zijn het beste te bekijken vanaf Sunset Boulevard en Bronson Avenue. Wil je genieten van andere mooie uitzichten dan raden we een wandeling door het Griffith Park aan. Vele Hollywood fans paraderen door het park en kunnen een geweldig mooie kijk over de stad werpen. Er is van alles te doen in dit bekende stuk park van Hollywood L.A.

Beverly Hills

Wanneer je een bezoekje aan Los Angeles waagt, mag Beverly Hills natuurlijk niet aan je lijst ontbreken. Een geweldig uitje om je even in luxe en rijkdom te wanen en rond paraderen op Rodeo Drive in Beverly Hills. Deze winkelstraat is dé winkelstraat waar je moet zijn. Grote Europese en Amerikaanse modeontwerpers vertegenwoordigen hier hun merken. Deze omgeving kent een grote verscheidenheid aan exclusieve winkels en zeker een aanrader om langs te gaan. Het is een top toeristische plaats waarbij organisaties allerlei tours aanbieden. Een leuk tijdverdrijf tussen alle sportevenementen van de Olympische Spelen door!

Pretpark Universal Studios

Een van de meest legendarische pretparken van Los Angeles Hollywood is de Universal Studio. Bij Universal Studios vind je alles omtrent ‘s werelds meest bekende Hollywoodfilms. Je kan er tours krijgen die je alle ins- en outs vertellen van de filmindustrie. Er rijden bussen die je overal brengen. Breng een. bezoekje aan het Jurassic Park en rijd een ritje in de Minion achtbaan. Dit is de plek waar je moet zijn als fan van attractieparken! Een bezienswaardigheid die zeker nog even genoemd moet worden is Springfield van The Simpsons. Koop een donut en aanschouw het decor van dichtbij.

Tickets en toegangsbewijzen worden in meerdere opties aangeboden. Zo kan je kiezen voor een dagkaart, maar wanneer je niet van wachtrijen houdt of meerdere dagen in het pretpark wilt zijn raden we de meerdaagse tickets aan.

Pretpark Disneyland resort

Wanneer je in Los Angeles Hollywood bent, ligt Disney op je route. Disneyland Resort, gelegen in de voorstad Anaheim, is het kleine broertje van Disneyword Orlando. Bij uitstek een uitgelezen kans om in de sferen te komen voor een eventuele volgende vakantie richting het “echte” Orlando’s Disney. Dit prachtige pretpark biedt ontzettend veel mogelijkheden om hele leuke dag te beleven.

De stranden van Los Angeles

Het Venetische strand van L.A is een prachtige plek die het Venetië van Noord-Amerika wordt genoemd. Dankzij de vele kanalen en bruggen is dit stukje van Los Angeles een gouden plekje om te vertoeven. ‘Venice Beach’ is een vakantieoord voor zowel binnen- als buitenland en biedt vele leuke bezienswaardigheden. Geniet van je lekkerste kadetje op een strandbedje. Zip aan je ‘Sex on the beach coctail en laat je vermaken door alle stereotypen die L.A. rijk is.

Wil je een grotere kans maken om beroemdheden in Los Angeles te spotten in hun vrije tijd? Dan moet je bij het Malibu Beach zijn. Dit prachtige strand aan de Highway coast is een gewilde plaats om te surfen en meer watersporten te beoefenen. Ook zit de kans er in om dolfijnen in actie te zien.

Verkeer en vervoer in Los Angeles

Het verkeer en vervoer in Los Angeles is de laatste decennia aanzienlijk verbeterd. De horrorverhalen die je hoorde en de films lieten zien, behoren gelukkig tot het verleden. L.A. kent een groot uitgestrekt gebied. De stad heeft ten opzichte van New York maar een paar hoge gebouwen in zijn centrum. Dankzij het kleine aantal wolkenkrabbers, en een zeer uitgestrekt centrum is het beter verdeeld.

Dit maakt wel dat vervoer in een (huur)auto of het openbaar vervoer de beste optie is. Te voet is Los Angeles gewoonweg te groot. Leuke bezienswaardigheden, toeristenattracties en andere uitjes liggen ver uit elkaar. Daarbij komt dat de wegen niet ingericht zijn op voetgangers, maar veelal auto’s en bussen. Amerika is in zijn algemeen niet erg geschikt voor de voetganger of fietser.

Auto huren in Los Angeles

De meest gekozen optie voor het verkeer in Los Angeles is het huren van een auto. De huurauto is op handige plaatsen op te halen en weer in te leveren. Denk hierbij aan de mogelijkheid om je auto weer achter te laten in de buurt van het vliegveld. Vanaf deze plek rijden er shuttlebussen richting het vliegveld. Deze bussen zetten je zelfs af voor de terminal, om zo je reis snel en soepel te vervolgen. De contracten en opties zijn ook gericht op het toerisme, hierdoor zit er vrijwel altijd een mogelijkheid bij die aansluit op je reis -en vakantieplannen.

Openbaar vervoer in Los Angeles

Het Openbaar vervoer heeft nog niet met de tijd een goede opknapbeurt gekregen. Daar waar het verkeer van L.A. als een van de eerste nadelen werd genoemd, bezit de stad nu aan vele goede vervoersopties. De bezienswaardigheden liggen in Los Angeles ver uit elkaar waardoor er vaak wordt gekozen voor de stadsbussen. Deze bussen kunnen net iets dichterbij de highlights komen.

verkeer en reizen in Los Angeles tijdens de Olympische Spelen 2028
Foto door Olenka Kotyk op Unsplash

Wil je het jezelf nog makkelijker maken in het verkeer? Dan zijn er ook tal van opties met de Hop-on Hop-off bus. Deze bussen rijden je langs meerdere highlights. Bij uitstek een goede manier om te stad beter te leren kennen. Middels de welbekende oortjes kun je je wat meer laten vertellen over de omgeving. Ook zijn er hop-on hop-off bussen waarbij een tourguide (gids) aanwezig is die wat meer zal vertellen over de mooie plekken die L.A. rijk is.

Wil je zelf het iets meer in de hand houden? Of je als een local gedragen en wat meer van het leven in Los Angeles zelf ervaren? Dan kun je de metro nemen. Dit metro-netwerk is met de tijd enorm opgeknapt. Dankzij deze upgrade is het metrostelsel overzichtelijk en een ontspannen uitje op zichzelf.

Vliegveld Los Angeles

Op 25 kilometer van Los Angeles ligt het vliegveld LAX (Los Angeles Airport). Een opvallend vliegveld met twee grote witte bogen als kenmerk. Dit drukbezochte vliegveld en staat in de top-10 drukst bezochte luchthavens in de wereld. Het is de grootste van Californië, gevolgd door het vliegveld van San Fransisco (SFO).

Het is mogelijk om een rechtstreekse vlucht naar het vliegveld van Los Angeles te boeken. KLM biedt onder andere een vlucht aan die vertrekt vanaf Amsterdam (ASM), Schiphol en land op het vliegveld van Los Angeles (LAX).

Vlakbij de luchthaven is er een halte waar reizigers kunnen op/overstappen. De luchthaven wordt bediend door Metro Rail, die gratis shuttlebussen inzet om je van en naar de hoofdingang te brengen.